Medlemssidan

Kooikerträff i Visseltofta

Den 15/10 var det dags för höstens kooikerträff hos mig Marita Reijonen i Visseltofta. Sammanlagt var det 16 hundar varav 14 kooikrar. Vi började  som vanligt med en skogspromenad, en längre för dom vuxna hundarna och en lite kortare uppe i skogen för valparna där jag hade lite övningar som vi gjorde. På bägge rundorna fanns det en tipsrunda med kluriga frågor som Josefine,min dotter  hade gjort. Vinnaren av den blev Irene Eckerström med 8 rätt av 10 möjliga.
När alla kommit tillbaks fikade vi och hundarna innan det var dags för dagens andra aktivitet, Dog Parkour, en slags hinderbana för hundar där man kan använda allt man har i sin omgivning som inte är farligt för hunden. Tex stenar,stubbar,stockar,parkbänkar,elskåp,gamla bildäck liggande stegar osv. Linda Muhr-Sandahl,en av mina valpköpare är utbildad instruktör inom detta så hon berättade om det innan det var dags för oss prova banan som jag hade gjort i trädgården. Alla hundarna tyckte det var roligt och provade alla hinder.
Framåt eftermiddagen var hundarna trötta och det var dags för dom att bege sig hemåt igen. Nu siktar vi in oss på vårens träff och hoppas på att så många som möjligt kan komma!

Marita

Utställning

Det började med att Phumas son Sammy skulle ställas ut i Åstorp. Sammy ägare Johnny frågade om jag ville ställa Sammy till honom. Och det gjorde jag gärna
Sen gick jag och tänkte här hemma om jag nu ändå ska köra till Åstorp så kunde jag ju anmäla Phuma också.
Så jag anmälde henne i Veteranklass bara på skoj.
Så en regnig november dag åkte vi iväg tidigt på morgonen.
Belgarna skulle gå allra först på morgonen.
Först ställdes Sammy och han skötte sig exemplariskt. Men fick tyvärr bara VG .Han är en väldigt stor hane men har ett hjärta av guld. Älskar alla hundar stora som små.
Så småningom var det Phumas tur.
Hon fick exellent med CK och blev bästa veteran  (hon var den enda veteranen ) Efter att alla tikar fått sin bedömning så fick hon gå upp i konkurrensen om bästa tik.
Och herregud hon slog alla dom som var mycket yngre än henne.
Och resultatet blev att hon blev BIR  ( bäst i rasen ).
Min snart 11 år gamla pärla ❤
Vi orkade inte stanna till finalen. För då hade vi fått vänta 6 timmar och ridhus är inte så varma så här års om man bara är stilla.
Det är roligt när våra gamla hundar fortfarande är fräscha och pigga och fortfarande lika snygga som dom yngre

Phuma var nöjd när vi kom hem.
Godis och ny leksak

Stine och Phuma